Vores oplevelser

Natdyk – 6. maj 2017
Skrevet af Peter Eik

HARPUNEN var afsted på natdyk. Turen gik til Elsegårde ved Blushøj Camping. Totalt vindstille, fantastisk nat. Havet var flot, roligt og sigten var fin…
Forventningerne var meget høje, vi snakkede om hvordan vi dog fik bragt de store fisk med op af den meeeeeget lange trappe ned…:)
Men Vi kom da op igen uden problemer (uden fisk).
Vi så ikke skyggen af havørreder. Masser af torsk og sej men ca 30 cm, de var sjove at betragte men alt for små til at få med hjem..
Vi var nok for tidligt i. Vi skulle have ventet til efter midnat, så plejer de blanke at komme frem. Men vi tog chancen og det blev en NoGo tur. Men et nyt spot blev da opdaget som helt sikkert skal prøves på en anden tur. Dette er også charmen ved uv-jagt. Ikke altid man fanger noget men nye spot får man ofte ved bare at komme ud.

En dejlig tur med klub-kammeraterne, Henrik og Rasmus

 

 

Natdyk – 1. april 2017
Skrevet af Peter Eik

Vejr udsigten var tjekket. 0-2 m/s, stjerneklar nat. Bedre forhold kunne ikke findes til uv-jagt om natten. Rasmus og Eik havde besluttet sig for at komme afsted. Vi mødtes på parkeringspladsen ved Randers Syd kl 22.30 og fortsatte sammen i min bil, som nu var pakket med udstyr og en flamingokasse med varm suppe, varme baconhapser og flutes. Vi besluttede os for Kobberhage, vi har begge gode erfaringer fra dette område. Vi ankom og fik tjekket sigten der så fin ud, dog var det stadig lavvandet der var knap så godt. Men vi kom i udstyret, dog ikke uden de sædvanlige hyl, når overdelen skulle på.

 

 

 

 

 

 

Ja ja det er stadigvæk koldt at få den på, trods det varme vand vi kommer i. Suppen og baconhaps samt en kold cola blev nydt inden vi gik i..

 

 

 

 

 

 

 

Sigten var ok, ca 4-5 meter så det var fin. Vi så stenbider, fladfisk, tunger, torsk men ingen havørreder. Og ingen fisk som vi så som et muligt bytte. De var alle for små, vi så dog flere fladfisk i pæne størrelser, men fladfisk på denne årstid er ikke fantastiske i kødet. Så ingen fisk med hjem på denne tur. Men en god jagt var det nu alligevel i hyggeligt samvær.

 

 

 

 

 

 

Dykkertur til Tenerife
Skrevet af Gunner Johannsen

Jeg var slutningen af juni blevet inviteret til Tenerife af nogle bekendte. Havde godt nok lidt blandede følelser med det, da min forhåndsopfattelse af Tenerife var, at det er sådan et sted man tager hen når man er blevet pensionist. Her tog jeg heldigvis meget fejl.
Vi boede i en by der hedder Los Cristianos, som hænger sammen med byen Playa Las Americas hvor dykkercentret Aqua Marina holder til. Centret er Engelsk, meget veldrevet og samtidig ikke større end at man hurtigt kommer til at kende alle. Dette gør det hyggeligt på en lidt anden måde end Egypten, hvor der er rigtig mange nye dykkere hver dag og bådene kæmpe store. Hos Aqua Marina har man to rib både, som sejler hjem mellem hvert dyk. Mens vi var der brugte de dog kun en båd da den anden var til reparation. Normalt var vi 6 – 8 dykkere med på hver tur, men på et par af de mere krævende ture var vi kun min makker og jeg, samt guiden, hendes kæreste og ham der sejlede båden. Dette gav os ret meget frihed med hensyn til hvor og hvordan vi ville dykke. De fleste eftermiddage efter dyk, blev vi lidt i klubben og hyggede med de lokale, hvilket var super hyggeligt lidt ligesom når vi har familietur med klubben.
Der er ikke koralrev her, til gengæld landskaberne under vandet meget flotte, desuden er der mange store fisk bl.a. forskellige rokker. På en del af dykkerstederne er der huler som man kan svømme igennem, her plejede guiden altid lige at minde os om, at passe på med hvor vi satte fingrene da der var ret mange moræner. En af hulerne fik vi dog ikke lov til at svømme ind i, det var en ret lav hule med flere kilometer smalle tunneler, som man nemt ville kunne fare vild i. Det var der en dykker der engang havde gjort og han kom altså ikke ud igen, derfor var der sat et kors, samt en eller anden helgen statue på 30 meters dybe ud for hulen.
Ud over de mange fisk, blæksprutter og forskelligt småkravl, så vi også havskildpadder, som kom og lejede i boblerne fra vores udstyr, ligesom de nogen gange maste sig ind under en hvis man lå tæt ved bunden, så skulle man nusse dem i nakken, sjovt.
Derudover havde vi et enkelt vragdyk, på et ret stort gammelt dampdrevet fragtskib, der vist nok var sejlet på klipperne fordi besætnigen var fulde. Det er åbenbart ikke et nyt fænomen med fulde russiske søfolk.
Den sidste dag inden jeg skulle flyve hjem, tog vi på hvalsafari med et gammelt tomastet træskib. Det var helt klart det rigtige skib vi var med, flere af de andre udbydere havde mindre skibe og holdt sig tættere ved land og så ikke meget. Det gjorde vi, der var ganske mange delfiner og grindehvaler, desuden så vi også spækhuggere, dog på nogen afstand.
Jeg kan bestemt anbefale Tenerife som dykermål, der er masser af oplevelser, ligsom byen Los Cristianos er en meget hyggelig by med hundreder af cafeer og restauranter langs vandet. Generelt havde vi godt vejr alle dage, sol og ca. 30 grader. Vandtemperaturen var ca. 22 grader uanset dybde.


UV-Jagt tur – Marts 2017
Skrevet af Peter Eik

Ankom kl 00.00 ved spottet. 2 gode kammerater uv-jægere var på vej op af vandet som jeg kom.. De rystede af kulde så jeg var ikke meget for at hoppe i min dragt. Men nu var man jo kommet. Var overhovedet ikke koldt at komme i dragten, luften var varm. Var i vandet i 1 time og 15 min. Så flere havørreder. Skød efter en 2 kg. Og en anden ventede jeg for lang tid, rigtig ærgeligt.. Tror dog kulden spiller en et pus. Man mister lidt koncentrationen.. Men fedt dyk, masser af liv. Og havørreder var der flere af, sild var der over det hele.. Sidder nu i bilen og ryster vildt. Varmen står på max… Mine fingrer er det værste. Brændende ondt gjorde det da jeg kom op.. Havde ikke lagt mærke til at de var total frosne, min opmærksomhed var på jagt. pyhh hjem i varmen…

UV-Jagt tur med gode kammerater. Juli 2016
Skrevet af Peter Eik

HARPUNEN-BDK havde et dyk i nat ved mit personligt bedste spot. Et hø og multe spot på Djursland. Nu har jeg personligt haft mange nogo turer, hvor jeg hverken ser noget særligt og intet får med hjem og det er jo også charmen ved Uv-jagt. Og man kan så hurtigt begynde at snakke om hvad der sker i havet. Men i nat med en sigt på super og en vind på 2 m/s fandt vi fisk.
Henrik Lisby og Rasmus tog mod Nord og Brian Søgaard og jeg svømmede Syd. Det var virkelig fedt at se så mange forskellige fisk og i flotte størrelser jage føde i vandet. Brian så 2 kæmpe hø, men uden for rækkevidde. Store flotte tunger og Slethvar så vi alle 4. Fantastisk sigt var der.
Af og til kunne jeg ikke se enden af lyskeglen der gled henover tangskovene.. Og vi fik alle gode fisk med hjem, så vi har til grillen iaften☺ . Jo det må siges at være et af årets absolut flotteste dyk for mit vedkommende, og i selskab med gode klub-kammerater og Brian min gode ven fra Djursland Cup. ? Uv-jagt om natten er andet end blodtørstige og skydegale idioter der bare pløkker løs på alt der rør sig, som andre fejlagtigt og uvidende tror vi uv-jægere gør. Selv om vi så mange fisk, så skyder vi ikke på alt, vi nyder nuet i naturen, jager i stilhed, betragter ofte bare fiskene i vandet og deres jagt efter føde og får en stor oplevelse med hjem og lidt mad til familien fra naturens spisekammer.


Kommende begivenheder

  1. Nytårsdyk

    december 30 / 10:00 - 14:00 CET