UV-Jagt

 

Uv-jagt er at jage under vandet enten om dagen eller natten. I Danmark er det er oftest fisk der står på menuen når man dyrker uv-jagt, men hummer, og muslinger er også yndede mål at samle.
Man er udstyret med maske, finner, snorkel, dragt og spyd eller harpun. Dragten der gør at man kan holde varmen og dykke i mange timer, for oftest er man ude i 2-6 timer. En bøje med blå/hvidt flag, som man er fastgjort til med en line.
Det gælder så om, at dykke ned og finde fiskene og fange dem.
En fridykker er meget bevægelig i vandet idet man ikke skal slæbe på en masse tungt udstyr.

Uv-jagt er livseliksir som man bare er nødt til at få mere af. Flere af jægerne ved har været sportsfiskere i mange år og først nu finder man ud af hvad der gemmer sig under den overflade.

Ofte ligger man et par meter under overfladen i stilhed og vælger sin egen fisk, dén fisk man vil have med hjem.
Eller man ligger på bunden og gemmer sig i tangen eller bag en sten, det føles helt rigtigt og giver en fantastisk følelse i kroppen når man kommer til overfladen med fisken på spyddet.
Kun ens egen dygtighed gør at der er succes.
Vi har ingen hjælpemidler til at lokke fisken, der er kun dig og dine evner. Vi vælger selv vores fisk og kan lade de små fisk gå og kun tag dem der holder mindstemål og fredning. Det er en god måde at fange fisk på.
Ingen små fisk lider overlast og intet natur lider overlast af kroge, bly, liner og andre fisketing som ved traditionel fiskeri.
Uv-jagt giver god mening, gode naturoplevelser, gode kammerater og er en sund og livsbekræftende hobby.
Ture med uv-jagt slås op i medlemmernes kalender.

UV-Jægerne ved uv-jagt afdelingen i Bjerringbro Dykkerklub har regler som man skal efterleve for at være uv-jæger i klubben. Det er ikke alle regler, som står skrevet som en lov nogle steder, men regler der kun gælder for jægerne i klubben. Dette er for at øge sikkerheden for os selv og hinanden og for at jægerne kan deltage i dyk sammen med flaskedykkerne uden, at de føler sig utrygge ved at have os med.
Vi hjælper hinanden, så vi alle kan være trygge når vi tager afsted på turer.

Har du lyst til at høre mere om UV-Jagt ved Bjerringbro Dykkerklub kan du bruge nedenstående kontaktformular.


Kommende begivenheder

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt